Bandcoaching

Home/Bandcoaching

Bandcoaching

Bandcoaching is een veel gehoord woord/begrip die maar al te vaak wordt gebruikt door muzikanten die eigenlijk te onervaren zijn om die term te gebruiken, laat staan daar de juiste invulling aan te geven. In mijn optiek moet een bandcoach beginnende en ervaren bands inzicht geven in de wondere wereld van dromen, wensen, ambitie, kennis en zelfkennis, om gezamenlijk tot een werkbaar geheel te komen. Dat heeft eigenlijk niet zo veel met versterkers of gitaren te maken. Neen, het gaat om zaken als luisteren, communiceren, optredens boeken, je band in de markt zetten, samen spelen en samenwerken.

Al deze componenten zijn essentieel voor het bestaansrecht van je band, alle neuzen de zelfde kant uit, wie is de leider, wie is de solist, wie is de componist en vooral; waar willen we heen en wat doen we als we er eenmaal zijn.
Iedereen kent de verhalen van bands die in het begin konden lezen en schrijven met elkaar en al snel in een conflict belandden omdat iemand zich ineens niet meer aan de gemaakte afspraken kon houden, of zich boven de anderen verheven voelde! Dat klinkt al heel anders dan in het begin, toen iedereen het met elkaar eens was.

Dit zijn nou precies de kernpunten waar het bij een band om draait. Wees daarom helder in je uitspraken en luister goed naar elkaar, ook als iemand een andere mening heeft. Zet je afspraken op papier als je echt verder wilt en doe je het alleen maar voor de lol, reken dan ook op conflicten,

Spreekt dit je aan en wil je serieus met je band aan de slag, kom dan eens langs om te horen of wij iets voor elkaar kunnen betekenen.

Graag tot ziens in Amersfoort!